Yoga met 

Kim ter Horst
 

"Als je mij vraagt wat Yoga voor mij betekent, kan ik je eerlijk zeggen: yoga heeft mijn leven gered. Echt waar. Ik weet heel goed dat ik niet de enige was die aan het verdrinken was in verwachtingen, in stres, de haast van de maatschappij. Alles moest zo snel en perfect (dacht ik), tot het me ziek maakte. Tijdens mijn ziek zijn mocht ik niet sporten. Al deed ik dat graag. Er werd me gezegd dat ik wel Yin Yoga mocht beoefenen, zodat ik dan toch met mijn lichaam bezig was. Ik dacht 'prima, het woord Yoga zit er in, dus het zal wel bewegelijk zijn ofzo'. Ik ging naar de Yin Yoga les. En ik vond het een hel. Zo lang in stilte zitten, en überhaupt zo lang stilzitten in één houding, dat maakte me enorm onrustig. Meerdere keren dacht ik, 'ik ga weg, ik hou het niet meer vol'. Maar iets in mij bleef zitten. Of dat nou mijn schaamte was om op te geven, of iets anders doet er niet toe. Ik bleef. En aan het einde van de les merkte ik pas dat ik me rustiger voelde. Ik was ergens doorheen gebroken. Ik vroeg me af, als deze practice zó veel weerstand bij me oproept, zou ik het dan juist niet moeten blijven oefenen?  Ik bleef Yin lessen volgen. Soms kwamen er emoties vrij, en soms niet. Soms vond ik diepe ontspanning die ik zelfs dagen mee kon dragen en soms lukte het niet. Soms lag ik ontspannen dubbelgevouwen in een lenige houding en een andere dag lukte die zelfde houding niet. Wél maakte ik elke les stappen. Niet atlijd fysiek, maar vooral innerlijk. En zoals lichaam en geest verbonden systemen zijn, merkte ik dat hoe meer ik mijn lichaam en geest in één lijn bracht, hoe meer dit mijn herstel bevorderde.
Yoga asana (houdingen) oefen je op de mat, maar uiteindelijk neem je Yoga mee de yogaschool uit, als levenswijze. Een hele waardevolle levenswijze.


Nadat ik me meer ben gaan verdiepen in Yoga, haar achtergrond en in de filosofie begon ik aan mijn yoga teacher trainingen. Ik wilde niets liever dan de passie voor Yoga doorgeven. In middels geef ik les bij sportscholen en nu ook mijn eigen les in Roosendaal, waar iedereen welkom is!" 


Certificaten en opleiding

 2021: Module 5, Raja Yoga school La Borde Blanque
2022: Module 4, Raja Yoga school La Borde Blanque
2023: 200Hr Yogmantra centrum, Bali (CERTIFICAAT)
2023: Mindfulness en meditatie cursus (CERTIFICAAT) 

INIHT

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.